Καταρρέει το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία – Οι τζιχαντιστές σε κλοιό Κούρδων και κυβερνητικών


Το απόγευμα του Σαββάτου οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την πλήρη απελευθέρωση της επαρχίας Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).


Είχε προηγηθεί μια σφοδρή μάχη μεταξύ μαχητών των SDF και των τζιχαντιστών για τον έλεγχο του χωριού Ρουγαϊσίντ. Οι SDF νίκησαν, οι τρομοκράτες υποχώρησαν και απελευθερώθηκαν ακόμα τέσσερα χωριά, τα τελευταία της επαρχίας που τελούσαν υπό τζιχαντιστική κατοχή.

Σε άλλο σημείο του χάρτη, μια ταξιαρχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) προέλασε στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ και έφτασε στα περίχωρα της βιομηχανικής ζώνης της επαρχίας, σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας.

Η προέλαση των Κούρδων στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ έχει την κωδική ονομασία «Επιχείριση Καταιγίδα της Τζαζίρα».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προελαύνουν στην ανατολική Συρία με την εναέρια υποστήριξη των Αμερικανών. Αεροπλάνα και ελικόπτερα των ΗΠΑ σφυροκοπούν τους τρομοκράτες και ανοίγουν δρόμο στους Κούρδους και στους Άραβες και Ασσύριους συμμάχους τους.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές από το πεδίο της μάχης, οι Αμερικανοί πραγματοποιούν συνεχώς αεροπορικές επιδρομές στα προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Μαρκάντα και Ντασίσα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν στόχο μέσα στις επόμενες εβδομάδες να φτάσουν μέχρι τις βόρειες εισόδους της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ και εκεί να χαράξουν τα σύνορά τους με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί βλέπετε την εξέλιξη της μάχης στην ανατολική Συρία, γύρω από την πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

ΠΗΓΗ


loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια