'ΟΠΛΙΣΕ και ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ' ο ΠΟΥΤΙΝ! ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΣΟΚ τον κάνει ΑΦΕΝΤΙΚΟ...


Σοκαρισμένος ο Πλανήτης παρακολουθεί τις κινήσεις του Προέδρου Πούτιν, φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση.


Η Ρωσία και το Ιράν ήρθαν σε συμφωνία ώστε η Τεχεράνη να υποδεχθεί τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα αεροδρόμια και τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας. Το μήνυμα Πούτιν είναι σαφές. «Οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν, εγώ κάνω κουμάντο»

Η συνάντηση Πούτιν-Ρουχανί είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς σφραγίστηκε οικονομική συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη,ε ξόρυξη και εκμετάλλευση των ιρανικών υδρογονανθράκων αξίας πάνω από 20 δις δολάρια.

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν Mohammad Javad Zarif , δήλωσε πως η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να δώσει βάσεις στη Μόσχα. »Η Ρωσία δεν έχει στρατιωτικές βάσεις στο Ιράν, η συνεργασία μέχρι τώρα είναι άψογη, ειδικά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έτσι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βάσεις για να χτυπά στόχους του ISIS», δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ο ρόλος του Ισραήλ ο οποίος είναι ιδιαίτερος. Με αφορμή την άσκηση Ηνίοχος 2017 ο ισραηλινός τύπος αναφέρει ότι το  Ισραήλ διατηρεί ευρεία αμυντική συνεργασία με την ελληνική πολεμική αεροπορία που έχει συμμετάσχει σε πολλές στρατιωτικές ασκήσεις αεροπορικών, θαλάσσιων και χερσαίων δυνάμεων ιδιαίτερα μετά την υποβάθμιση των δεσμών με την κύρια αντίπαλο της  Ελλάδας, την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει ψυχροπολεμικές (για να μην πούμε πολεμικές) σχέσεις τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Ρωσία. Από την άλλη όμως το Ισραήλ έχει κακή σχέση με τη Ρωσία. 

Η όλη αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα, στην ήδη προβληματική ελληνική διπλωματία. Δεν υπάρχουν στην ουσία δύο στρατόπεδα στην περιοχή. Με εξαίρεση την Τουρκία που τους έχει όλους αντιπάλους όλοι είναι εναντίων όλων.

Η ελληνική πολιτεία, στο σύνολό της, όχι μόνο η Κυβέρνηση οφείλει να δει όλες τις παραμέτρους με ψυχραιμία και με γνώμονα το Εθνικό μας Συμφέρον, ώστε να μπορέσει να κινηθεί για να λάβει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.
ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια